maanantai 11. lokakuuta 2010
On helpompi saada anteeksi kuin lupa
Kylmää (?) mutta totta. Luin tämän viikko sitten Marko Kulmalan Hyvä idea ei toimi - kirjasta. Se tukee helvetin hyvin toista lausahdusta, jonka luin lähteestä jota en enää muista. Se kuuluu näin: "kuvittele Steve Jobsia kysymässä lupaa". Aika vaikeasti muodostettava mielikuva, eikö? Kun ajattelee kaikkea sitä sontaa mikä maailmassa tapahtuu ja jonka saa usein anteeksi suht helposti (lue: rahalla), ei kenelläkään pitäisi olla mitään tarvetta kysyä lupia lähteä toteuttamaan omia unelmiaan. Ne kuitenkin tähtäävät pelkkään hyvään noin kymmenessä tapauksessa kymmenestä. Älä siis kysele lupia, ala vain tekemään! Kuka tietää, ehkä saat jopa inspiroitua muitakin!
Paskat kirjoitusvirheistä, ulkoasusta ja ensivaikutelmasta
Nettisivujen leiskaa runkataan 2 kuukautta, etusivun tekstejä vähintään kuukauden ja värisävyjä ainakin viikon, että kaikki ovat varmasti sellaisia, että ne kuvitteelliset tuhat asiakasta kokevat sivumme silmiähiveleviksi ja kantavat kymppitonninsa kilpaa kassaan. Kuitenkin valtakunnallisessa uutislähetyksessäkin mokaillaan, eikä kenenkään päivä siitä pilalle mene. Hesarissa on taatusti ainakin ollut kirjoitsvirheitä ja oikaisuja, Muhammad Ali on takuulla saanut pataansa enemmän kuin kukaan muu ja aloin vasta eilen illalla lämmetä ensi kertaa elämässäni Apulannan musiikille. Ne on kuitenkin hetken aikaa jo keikkailleet...
Me olemme ensivaikutelma/täydellisyys -demonin riivaamia ja luulemme, että kaikki muistavat sen virheen, jonka teimme kaksi viikkoa sitten. Todellisuudessa ketään ei voisi enää vähempää kiinnostaa, koska jos et toista samaa virhettä, se jäi osaksi kirjoittamatonta historiaa. Tottakai ensivaikutelma on tärkeä, mutta ei sitä pidä oman persoonallisuuden kustannuksella luoda. Jollet aio sylkeä uuden ihmisen naamalle tai haukkua häntä kusipääksi, hän luultavasti antaa sinulle anteeksi. Elämä menee nopeasti, varmaan olet itsekin tämän päivittelyyn joskus syyllistynyt. Ihminen oppii aika hitaasti ja unohtaa melko nopeasti. Se on loistava kaava, jonka avulla nopeiden kokeilujen tärkeys on mielestäni ilmiselvästi todistettu.
"fail faster, learn quicker and other cliches"
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti